Vluchtkoffer

Wat stop je in je vluchtkoffer/bevallingstas?

Of je nou thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen: het is verstandig om een vluchtkoffer in te pakken. Dit is een tas of koffer met daarin spullen die je nodig hebt of gewoon bij je wilt hebben voor jezelf, je baby en je partner als je tijdens de bevalling of net na de geboorte naar het ziekenhuis gaat. 

Wanneer pak je de vluchtkoffer in?

Het is verstandig om de vluchtkoffer uiterlijk in week 37 ingepakt klaar te hebben staan. Het liefst nog een beetje eerder. 

Wat stop je in de vluchtkoffer?

Ik heb een handig overzicht gemaakt met daarin alles wat fijn is om bij je te hebben als je in het ziekenhuis wilt bevallen of tijdens of na de bevalling onverhoopt toch nog naar het ziekenhuis moet. Print de checklist gerust uit. Dan kun je afstrepen wat je al hebt ingepakt. 

Checklist vluchtkoffer

Tip: Wil je items meenemen in je vluchtkoffer die je nu dagelijks gebruikt? Dan kan je ze logischerwijs nu nog niet inpakken. Schrijf deze op een briefje en leg deze alvast in of op je tas. Als het moment daar is, en je misschien niet meer zo scherp bent, weet jij of je partner wat er nog last minute ingepakt moet worden.

Scroll naar boven